رفع دلتنگی بعد از جدایی | روانشناس نعمتی
تلفن پذیرش و منشی جهت رزرو وقت :
|
علت دلتنگی پس از طلاق و جدایی چیست؟ طول دوره دلتنگی بعد از طلاق و جدایی شرایط زندگی بعد از طلاق برای افراد گوناگون احساسهای متداول بعد از جدایی راههای روانشناسی برای رفع نمودن احساس دلتنگی بعد از جدایی باید و نبایدهایی که بعد از طلاق بایستی به آن ها توجه کرد
|
یکی از رایج ترین حالاتی که هر شخص ممکن است آن را تجربه کند دلتنگی پس از طلاق است. معمولا از دست دادن همسر و زندگی مشترک حتی در بدترین موقعیت هایی که شادی و آرامش را از انسان سلب می کند برای فرد غیرقابل تحمل و ناخوشایند می تواند باشد بیشتر افرادی که به تازگی از همسرشان جدا معتقدند با وجود دلخوری و ناراحتی های شدید از همسرشان پس از چند روز بسیار دلتنگش شده اند.
طی این مقاله قصد داریم که علل دلتنگی پس از طلاق و چگونگی رویارویی با احساسات بعد از جدایی را به اطلاع شما عزیزان برسانیم و پیرامون راههای روانشناسی در مورد برطرف کردن احساس دلتنگی نسبت به همسر بعد از جدایی اطلاعات سودمندی را در اختیار شما قرار دهیم.
پست پیشنهای : درمان قطعی اختلال پانیک |
علت دلتنگی بعد از جدایی چیست ؟
اغلب شاهد احساسات متناقض بعد از جدایی، در اشخاص بسیار رایج است. عمدتا اینگونه احساسات شامل بی توجهی و بی خیالی نسبت به نبود همسر سابق در زندگی و یا آزردگی و دلتنگی از نبودن او می باشد. به همین علت افراد بعد از جدایی امکان دارد که یک روز به صورت کاملا معمول و روزی دیگر سرشار از احساس باشند.
عمدتا ابراز دلتنگی بعد از طلاق به دلایل گونگونی در افراد بوجود می آید. برخی از افراد معتقدند که بوجود آمدن احساس دلتنگی برای همسر سابق می تواند ناشی از بروزفشارها و سختی های ناشی از نبودن او باشد. در مطلب زیر می توانید مهمترین علت های دلتنگی پس از طلاق را مشاهده نمایید.
- ممکن است بعد از طلاق به این نتیجه برسید که قسمت عمده اختلافات و مشکلات از سوی خود و یا اشخاص دیگری به جز همسرتان بوده است..
- دور شدن از همسر باعث کاهش حس نفرت و خشم از او می شود.
- به یاد آوردن کمک های همسر و درماندگی از انجام کارها در طی زندگی علت دلتنگی برای او می شود.
- از دست دادن استقلال اجتماعی و مالی است که باعث تمایل فرد به بازگشت به زندگی قبلی و برخورداری از حمایت های همسر می شود.
- اتمام روابطی که منجر به تفریح و شادی و قطع فعالیت های دو نفره می شد می تواند احساسات شخص را به سمت پشیمانی سوق دهد.
- عدم توانمندی برای رویارویی با تنهایی ، مشکلات و ناتوانی در اداره امور باعث ایجاد احساس شکست در تصمیم به جدایی و طلاق از همسر می شود.
طول دوره دلتنگی بعد از جدایی
اکثر افراد معتقد هستند که بلافاصله بعد از طلاق دچار دلتنگی شدید نسبت به همسر سابقشان شده اند. این دلتنگی ها حتی تا جایی ادامه دارد که شخص بی منطق به زندگی قبلی خود بازگشته و دوباره مشکلات سابق خود را تجربه کرده است. به همین علت روانشناسها معتقد هستند که برای پیشگیری از بروز یک چنین مشکلاتی بهتر است افراد بعد جدایی راههای کنترل احساسات را در زندگی اش به کار ببرند. به صورت کلی می توان گفت که طول دوره ی بحرانی برای بازگشت به زندگی پیشین به علت دلتنگی سه ماه می باشد. طی این مدت افراد بایستی که به نکته های زیر توجه نمایند :
- در آغاز طلاق و جدایی به علت فشارهای گوناگون ، تمایل شما برای بازگشت به زندگی سابق تان بیشتر می شود.
- به یاد آوردن اتفاقات گذشته اثرات زیادی بر طولانی شدن این مدت می گذارد.
- هیچ گاه تحت تاثیر حرف های اطرافیان تان قرار نگیرید تا سریع بتوانید از مرحله دلتنگی پس از طلاق بگذرید.
- به علت موارد غیر ضروری از برقراری رابطه با همسر پیشین خود پیشگیری کنید.
- در مورد چگونگی و کیفیت زندگی همسر سابقتان جستجو نکنید.
شرایط زندگی بعد از جدایی برای افراد گوناگون
تغییرات و سختی های زیادی که شخص بعد طلاق در زندگی اش تجربه می کند، فشارهای زیادی را می تواند برای فرد ایجاد می کند. طرد و از دست دادن جایگاه های اجتماعی از سوی دوستان از جمله این گونه مشکلات محسوب می شود. به صورت کلی می توان شرایط زندگی بعد طلاق را در چهارچوب موارد زیر طبقه بندی کرد :
- تغییر در موقعیت های شغلی و اجتماعی :
طبیعتا افراد بعد طلاق و جدایی ازلحاظ اجتماعی و شغلی نمی توانند مثل گذشته برنامه و روابط خود را تنظیم کنند. از دست دادن شغل به علت عدم تمرکز به روی کار و حضور در سرکاراز موارد شایع شرایط شغلی بعد جدایی است.
- تغییر در رابطه های دوستانه :
اکثر افراد بعد طلاق و جدایی از جمع های دوستانه طرد می شوند. این طرد شدگی باعث می شود که فرد سرخورده و منزوی شود.
عدم کنترل صحیح زندگی :
درگیر شدن میان مشکلات روزانه و تمایل به درخانه ماندن و دور از جمع دوستان می تواند برنامه های معمول و روزانه فرد را دستخوش تغییر قرار دهد.
عدم توانایی در اداره فرزندان :
عمدتا بعد جدایی فرزندان به علت جانب داری های افراطی و دلخوری های به وجود آمده از پذیرش نصایح پدر و مادر سرباز می زنند. این مسئله می تواند به یکی از مشکلات بزرگ بعد طلاق و جدایی برای افراد تبدیل شود.
افراد زیادی اصطلاحاتی مثل روانشناس خوب در مشهد یا دکتر روانشناس خوب را این روزها به دنبال آن هستند و در اینترنت سرچ و جستجو می کنند. راستی، اگر شما هم به دنبال لیست روانشناسان مشهد یا تهران و یا دکتر روانشناس یا دکتر مشاوره خوب هستید، یا به دنبال دکتر روانشناس کودک، نوجوان یا دکتر روانشناس خانواده در مشهد می گردید، با کارشناسان پذیرش سامانه الو روان شناس در تماس باشید تا لیست بهترین روان شناسان مشهد را به شما معرفی کنند. متخصصین سامانه الو روانشناس، براساس تخصص و نیاز روز جامعه و همچنین تعهد و تجربه کاری از مراکز معتبر کشور گلچین شده اند؛ شعار مجموعه ما تعهد در کار، تخصص در فرایند رواندرمانی و مشاوره و انصاف در برخورد با مراجعین است. قطعا شما هم برای انتخاب یک روانشناس خوب، معیارهایی دارید، ولی پیشنهاد ما به شما تعهد، اخلاق حرفه ای، تخصص و تجربه حرفه ای است، پس با ما همراه باشید.
احساسهای متداول بعد از جدایی
عمدتا بعد جدایی افراد شاهد بعضی از احساسهای متناقض هستند و در شرایط گوناگونی قرار می گیرند. این شرایط متناسب است با میزان کنترل و نوع فعالیت های فرد که بر روی احساساتش متغیر است. به صورت کلی می توان گفت که هر چه فرد در وقوع طلاق نقش کمی داشته باشد و از طرف همسرش مورد طرد قرار بگیرد، دلتنگی بیشتری را تجربه خواهد کرد. ممکن است علاوه بر دلتنگی عواطف و احساسات زیر هم بعد ازطلاق فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد :
- ترس داشتن از ناتوانی در اداره کارها
- احساس شکست و گناه در رابطه
- انزوا و تنهایی
- یاس و نا امیدی نسبت به آینده
- تلاش و کوشش برای گوشه نشینی
- شرکت نداشتن در جمع دوستان
- بی میلی و بی رغبتی نسبت به انجام فعالیت های روزانه
- احساس بروز ناراحتی دائمی به علت تعارض ها
راههای روانشناسی برای رفع نمودن احساس دلتنگی بعد از جدایی
اکثرروانشناسان معتقد هستند که بعد جدایی می توان با انجام بعضی از راهکارها، تمایل به بازگشت به زندگی قبلی میزان دلتنگی را در افراد کاهش داد و آن ها را به سوی راه صحیح هدایت نمود. بنابراین تبعیت و پایبندی از روش های درست برخورد با احساس های بروز ایجاد فشارها و اشتباهات بیشتر برای افراد جلوگیری می کند. از جمله راهکارهای روانشناسی برای رفع دلتنگی بعد جدایی به موارد زیر می توان اشاره کرد :
- ایجاد کردن سبک درست زندگی :
درگیری با فعالیت های شاد و اقداماتی که باعث فراموشی همسر سابقتان می شود می تواند تا حد بالایی در این قضیه موثر باشد.
- برقراری رابطه های جدید دوستانه :
ایجاد دوستی های جدید و شرکت در جمع دوستان که وقایع بعد جدایی را با موفقیت گذرانده اند بسیار موفقیت آمیز است.
- دور کردن اسباب و جهیزیه قبلی :
عدم استفاده از اسباب و وسایل قبلی هم در فراموش کردن همسر بسیار با اهمیت است.
- تعیین هدف :
تعیین هدف به صورت مرحله ای می توانند از تقویت اعتماد به نفس و بروز احساسات منفی بعد طلاق موثر است.
باید و نبایدهایی که بعد از طلاق بایستی به آن ها توجه کرد
علاوه بر مواردی که به عنوان راهکارهای بعد طلاق به منظور پیشگیری از دلتنگی برای شما عزیزان مطرح کردیم ، نباید هایی هم در این زمینه هستند که به راحتی با شناخت آنها و پرهیز از انجامشان می توان بر احساساتی همچون پشیمانی از جدایی و دلتنگی فائق آمد. نباید های بعد از طلاق شامل موارد زیر است :
- برای کسب خبر در مورد نحوه زندگی همسر سابقتان جستجو نکنید
- با فامیل های مشترک شما و همسر سابقتان قطع ارتباط کنید
- عدم قبول شکست در رابطه و عدم تخریب اعتماد به نفس تان
- پرهیز از ایجاد رابطه زیاد و سعی بر کاهش آن ها در حد تعاملات مهم و ضروری با همسر پیشین
- عدم مرور خاطره های سابقتان
روش های رفع دلتنگی بعد جدایی
یکی از جدی ترین بحرانهایی که ممکن است در زندگی هر شخصی اتفاق بیافتد، طلاق و شرایط بعد طلاق و جدایی است. طلاق تصمیمی سخت است که زندگی هرفردی را دگرگون خواهد کرد. بعد طلاق تجربهای است شبیه به سوگ برای افراد که اتفاق میافتد حس دلتنگی برای همسر سابق و زندگی که با آن فرد داشته و به سراغ آنها میآید.
بعضی احساس دلتنگی که بعد طلاق تجربه می کنند از احساس دلتنگی بعد فوت یک فرد نزدیک نیز سختتر است. زیرا افرادی که متارکه می کنند پس از اطمینان از درستی طلاق مجددا به طلاق شان شک کرده و برای زندگی سابقشان ، احساس دلتنگی میکنند. احتمالا آنها وسوسه میشوند که به زندگی سابق خود بازگردند در حقیقت تحمل حس دلتنگی به قدری سخت است که اگر افراد ندانند با آن چه طور کنار بیایند امکان دارد دست به کارهای اشتباه بزنند که جبران آن کار آسانی نیست.
دلایل دلتنگی بعد جدایی
امکاندارد در روزهای اول بعد جدایی احساس بی تفاوتی و یا بی حسی داشته باشید ولی به مرور زمان احساس دلتنگی به سراغتان میآید. خاطرات ، روزهای خوب و تجربه های روزهای اول زندگی خود را به خاطر میآورید. امکان دارد که کم کم احساس کنید اشتباه کرده اید و مقصر تمام اتفاقات گذشته شما بوده اید که بیشتر مقاومت نکردید. مشکلات رابطه شما کم رنگ تر شده و حتی امکان دارد فکر کنید که همسر شما خوب و ایده آل بوده و روش زندگی با او را یاد نداشته اید.
با دور شدن از دعوا و اختلافاتی که داشتید، به اندازه قبلا دیگر احساسات خشم و تنفر، درماندگی را به خاطر نمیآورید. شما در زندگیای هستید که بایستی همه وظایف و مسئولیتهایی که دو نفری انجام میدادید هم اکنون به تنهایی آنها انجام می دهید. اگر به خانهی پدر ومادر خود برگشته باشید، امکان دارد که شرایط برایتان سخت تر و غیر قابل تحمل شده باشد و دلتان برای استقلالی که در زندگی قبلی خود داشته اید، تنگ شده باشد. قطعا هر اندازه که خود را برای زندگی بعد جدایی کمتر آماده کرده باشید، این احساس تنهایی بیشتر و طاقت فرساتر شده باشد.
پست پیشنهای : از سیر تا پیاز پنهان کاری آقایون |
راههای رفع دلتنگی بعد جدایی
نداشتن حس خوب تا تا 4 ماه کاملا طبیعی است. حتی قویترین افراد هم زمان سوگواری برای شان حداقل 4 ماه است. بنابراین در این دوران شما احساس بی ارزشی،غم، بی انگیزگی،بی ارزشی ، بی هدفی و پشیمانی را به حد قابل توجهی تجربه خواهید کرد؛ آگاهی داشتن از اینگونه احساسات در این دوران باعث پذیرش هر چه بیشتر شرایط و رفع احساس نگرانی برای آنها میشود.
بهتر است در این دوران با یک روانشناس صحبت کنید. ممکن است صحبت با افراد غیر حرفهای ناخودآگاه شما را به مسیردیگری ببرد که دوره سوگواری شما را غیر قابل تحمل و طولانیتر کند. پس بنابراین گفتگو با یک شخص متخصص طی این دوران، حتی برای مدت زمانی کوتاه بسیار قابل اهمیت است. اگر چه امکان دارد که افراد تصور کنند که این گفتگو با یک روان درمانگر مثل صحبت با هر شخص عاقل تری است، در حالی که این گونه نیست و گفتگوهای حرفهای طی دوران مانند جراحی یک غده سرطانی، کاری بسیار تخصصی و حساس است.
با توجه به این که در زمانهای تنهایی ، احساسهای ناراحت کننده به ذهن شما هجوم میآورد، هر موقع از شبانه روز که با این گونه احساسات رو در رو شدید، بلافاصله آنها را یادداشت کنید و این یادداشت ها را تا اتمام زمان سوگواریتان به خود داشته باشید.
برای انجام تغییر در زندگی تان عجله نداشته باشید ، بهتر است بعد جدایی از همان وسایل قبلی خود استفاده کنید و در صورتی که امکان دارد در همان مکان قبل خود به زندگی تان ادامه دهید. زیرا روان انسان برای سازگار شدن با شرایط جدید ، ظرفیتی محدود دارد. ممکن است که تغییرات زیاد به شدت اضطراب زا باشد.
زیاد برای خوشگذرانی تلاش نکنید. زیرا این دوران از جنس سوگواری است پس بنابراین خوشحالی زیاد در این دوران مانند ماسک به چهره زدن است. حس حقیقی تان خود را پنهان نکرده و خجالت نکشید.
زمان مرور اتفاق های گذشته تان را محدود کنید. به عنوان مثال دوبار در روز به آن بپردازید و مابقی زمانها از فکر به گذشته ممانعت کنید. زیرا ذهن به غرق شدن در افکار گذشته تمایل زیادی دارد.
رفت و آمد با افرادی که شما را در تصمیماتتان مردد میکنند و یا مدام از همسر سابق تان پیام میآورند، را محدود کنید.
در مورد همسر سابقتان از بدگویی نکنید خصوصا در حضور فرزندانتان.
در شبکههای اجتماعی از پیگیری زندگی همسر سابقتان خودداری کنید.
مسلم است که همسر سابق تان هم از این جدایی آسیب دیده است. پس بنابراین تلاش کنید به او به شکل یک فرد صدمه دیده نگاه کنید و برای خود از او یک زجردهنده نسازید. زیرا خشم و کینه، تنها جسم و روان تان را مورد آسیب قرار میدهد.
برای رهایی از حس دلتنگی به رابطهی جدیدی وارد نشوید. زیرا شما در دوران بعد جدایی مانند یک دونده هستید که پای خود پیچ خورده و تا زمان نقاهت آن طی نشده است نبایست که در مسابقه دو شرکت کند.
برای انتخاب بعدی حتما در زندگیتان، رابطه سابقتان را با یک روانشناس مورد تحلیل قرار دهید تا دوباره در انتخاب تان ، دچار اشتباه نشوید.